Biografie

1992

In februari begint de historie van Diep Sjit/Ondiep in soos Midgard Wanssum.
Aldaar ontstond een nieuwe band met de volgende muzikanten:
- gitaar en zang: Huub Janssen
- drums: Martin de Koster
- bas: Wim de Koster
- gitaar en zang: Hans van Peer
- keyboard: Rogier Rutten.
Het eerste optreden vond plaats op 22 februari 1992. Er werden covers gespeeld van onder andere CCR en Vader Abraham. Het optreden was een succes en er werd besloten om door te gaan als band.
Sraar Lensen nam de drumstokken over van Martin de Koster. Martin verzon ook de naam daar de eerste repetities nou niet echt top waren…..

1993

Diep Sjit wordt uitgebreid met Frans Gielen, die de band met trompetgeluid versterkte. Tevens wordt begonnen met het schrijven en spelen van eigen nummers.

1994

Besloten wordt om een demo-cd op te nemen. Er zijn regelmatig opgetredens, ook in diverse voorprogramma's van onder meer The Scene en Rowwen Hèze.

1996

Er ontstaan plannen voor het opnemen van een eigen cd. Deze 'vergevorderde' plannen worden echter door een ernstige ziekte van Wim de Koster in de ijskast gelegd. Na het overlijden van Wim, wordt op de dag van de begrafenis besloten om toch door te gaan met de cd plannen.

1997

De cd 'Kameroad' wordt gepresenteerd op 1 januari in een overvolle Zandhoek. Tevens staat bassist Robert van Ratingen voor het eerst met Diep Sjit op de planken. De cd wordt prima ontvangen. Diverse nummers halen Radio 3, o.a. bij Jack Spijkerman. Eén van de liveoptredens in 1997 was Funpop, een festival voor verstandelijk gehandicapten. Tijdens dit optreden wordt samen gespeeld met Vader Abraham.

1998

Diep Sjit maakt zich klaar voor het eerste liveoptreden op tv in het programma 't Ei van St. Joost van Omroep Limburg (inmiddels L1 genaamd). In oktober van dit jaar wordt de tweede cd 'Van vleis en bloed' uitgebracht.

2000

Drummer Sraar Lensen geeft aan te willen stoppen. De opvolger Marc Lahnstein maakte zijn debuut tijdens het jaarlijkse Wanssumse kermisfestival 'Wanssum Live'.

2002

Op 9 maart 2002 wordt afscheid genomen van de naam 'Diep Sjit', vanaf nu is de naam 'Ondiep'. Dit gebeurd samen met de presentatie van de 3e cd 'Hemel op aarde'. De cd-presentatie vindt plaats in Garage Janssen te Wanssum. Van de cd belandt 'Hutje op de hei' in Limburg de 2e plaats in de Limbo top 10. Op zaterdag 14 september vertegenwoordigt Ondiep Limburg op het Nationale Streeksongfestival in het Expo Center te Hengelo. Een eervolle 4e plaats is het resultaat.

2003

Bassist Robert van Ratingen stopt en op 26 oktober start de nieuwe bassist Peter Verheijen.

2005

Op zaterdag 17 juli 2005 zou, bij de haven van Wanssum, door Ondiep, ter ere van het 12,5 jarig bestaan, een gratis toegankelijk jubileumconcert gehouden worden, met als speciale gasten Fanfare Concordia van Wanssum . Alles stond gereed maar helaas…. een gigantische storm gooide roet in het eten…. Op 22 oktober 2005, gingen Frans, Rogier en Huub naar Leeuwarden om deel te nemen aan het "Fryske Sjongfestival Liet". Het was een echte wedstrijd met diverse bands uit diverse landen. In de schouwburg werd Ondiep 10e.

2006

Dit was een prima jaar voor Ondiep. In september werd een 2e plaats behaald in het Mooi Limburgs Liedjes Festival met het titelnummer an t water van de gelijknamige cd die een maand later uitkwam. Datzelfde nummer reikt ook tot aan nummer 1 in de limbo top 10 ! Hierna bereikte De ware Jacob en God ien Frankriek ook nog dezelfde top 10.

2008

Bassist Robert van Ratingen komt weer terug in de gelederen om samen met drummer Jan Gielen Ondiep te versterken tot een 5-tal. Hoogtepunt dit jaar is het optreden aan de Jachthaven in Wanssum samen met Hubert von Goisern.

2009

Huub Janssen neemt als solo artiest het album "Rust" op, deze nummers worden bij live optredens van Ondiep ook gespeeld.
Drummer Jan Gielen verlaat de band en Marc Lahnstein neemt de stokjes weer over.

2011

Dit jaar staat helaas in het teken van de ziekte van trompetist Frans Gielen.
In september wordt het nummer "Bèter als oeijt gewest" zonder Frans opgenomen en met video clip op youtube gezet. Het nummer is zowel in november als in december nr. 1 in de Limbo Top 10 van de regionale omroep L1.
Maandag 12 december 2011 overlijdt Frans op 53 jarige leeftijd.
"Bèter als oeijt gewest" wordt door L1 uitgeroepen tot "lied van 2011"